Forum
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
This is the optional category header for the Suggestion Box.
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1657

i am using xcp-ng 7.5 and ha-lizardnosan 2.1.4.i just restart my slave server and it shows primary updated and secondary diskless. but my disk is connected. how i resolve this.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1658

  • Salvatore Costantino
  • Salvatore Costantino's Avatar
  • Offline
  • Posts: 539
The resolution really depends on what triggered the condition. Generally speaking, a problem with the disk subsystem could cause this. Any chance this is running on top of a SW RAID?

At a minimum, try to restart DRBD on the slave

"service DRBD restart"

And then check the status. If that does not fix it, then try these commands on the slave

drbdadm detach iscsi1
drbdadm connect iscsi1
drbdadm attach iscsi1
service DRBD restart

Please Log in or Create an account to join the conversation.

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1659

not working .
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1661

  • Salvatore Costantino
  • Salvatore Costantino's Avatar
  • Offline
  • Posts: 539
Ther error is pretty clear. /dev/sdc is not found.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1662

i have two hard disk in each server sda and sdb.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

iscsi1/0 Connected Secondary/Primary Diskless/UpT 5 months 2 weeks ago #1663

  • Salvatore Costantino
  • Salvatore Costantino's Avatar
  • Offline
  • Posts: 539
Looks like you master has sdb/sdc and your slave has sda/sdb

Check the DRBD config file on the slave. It is looking for sdc which is not there. Looks like your HW configurations may mave misaligned.

Is this running on top of SW raid?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
  • 2